Πέλλετ (pellet)

Τι είναι τα πέλλετ;

 
Τα σύμπηκτα ξύλουpellet) όπως είναι η επίσημη ονομασία του καυσίμου αυτού, έχει ως πρώτη ύλη αγροτικά υπολείμματα από καθαρό ξερό ξύλο, χωρίς μολυντές και πρόσθετα. Η τιμή του πάντως εξαρτάται σημαντικά από την ποιότητά του, καθώς χαμηλής ποιότητος πέλλετ δεν αποδίδει ενεργειακά και ρυπαίνει το περιβάλλον. Λόγω της κατασκευής του, έχει πολύ υψηλή ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τα κούτσουρα.
 
Έχουν τυποποιημένες διαστάσεις για εύκολη χρήση και αποθήκευση, πρέπει όμως να μένουν σε χώρο μακριά από υγρασία. Διατίθενται σε σακούλες των 15 ή 50 κιλών ή χύμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τζάκι, όπου η απόδοση είναι όμως χαμηλή (της τάξες του 20%), σε σόμπα για ξύλο ή πέλλετ, σε ενεργειακό τζάκι (με απόδοση περίπου 60%) ή σε ειδικό καυστήρα για κούτσουρα πυρηνόξυλο κλπ. 
 
Η θερμογόνος δύναμη των πέλλετ δεν είναι σταθερή αλλά παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις, κυρίως ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα των πέλλετ που θα προμηθευτούμε. Μία μέση τιμή πάντως είναι 5 KWh/ Kg.
 
Οπότε, για απόδοση του καυστήρα γύρω στο 85%, για θερμική ενέργεια 1KWh απαιτούνται 1/(5 x 0.85)= 0,24 Kg πέλλετ με μέσο κόστος 0,27 ευρώ/kg. Οπότε, συνολικό κόστος για 1KWh θέρμανσης από πέλλετ: 0,0648 ευρώ. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή των πέλλετ δεν είναι σταθερή αλλά επηρεάζεται πολύ από την προσφορά και τη ζήτηση. Εκτιμάται ότι, όσο περισσότερο ζήτηση υπάρχει, τόσο θα ανεβαίνει η τιμή.
 

Οι σόμπες για πέλλετ

 

προσφέρουν μια ορατή φλόγα καύσης (στους 500 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία επαφής δεν ξεπερνά τους 150) και έχουν μεταβλητή ισχύ 5-15 Kw. Η σόμπα μπορεί να μετακινείται στο χώρο, έχει απόδοση 80%-90%, προσφέρει ευκολία στον προγραμματισμό και απαιτεί πολύ απλή συντήρηση.
 
Μεταφέρει θερμότητα ζεσταίνοντας τον αέρα και με ακτινοβολία, αλλά επαρκεί για μικρούς χώρους ενώ μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά σε μεγαλύτερους.
 
 
 
 
 
 

Οι λέβητεςγια πελλετ 

 
μπορούν να συνδεθούν με θερμαντικά σώματα ή και να λειτουργούν συνδυαστικά με αέριο ή πετρέλαιο. Αποδίδουν σε καύση πάνω από το 90%, αλλά απαιτούν ξεχωριστό χώρο όπου θα τοποθετηθούν.
 
Η συντήρησή τους είναι περισσότερο απαιτητική, αφού χρειάζεται να γίνεται έως 4 φορές το χρόνο για κάθε εστία και 1 φορά το χρόνο για το λέβητα και την καμινάδα. Αυτό όμως εξαρτάται και από την ποιότητα του καυσίμου και τι κατάλοιπα αφήνει
 

Αποφράξεις απο την Απολυμαντική

Ε-φάκελος - Ηλεκτρονική πλατφόρμα πελατών

Μέσα από την νέα αυτή υπηρεσία παρέχουμε στους πελάτες μας την δυνατότητα να μπορούν με λίγα μόλις κλικ να λαμβάνουν πληροφόρηση και έγγραφα που αφορούν την εταιρεία σας. Δίνουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες και αυτοί μπορούν να ενημερωθούν για:
  • reports
  • καταναλώσεις
  • πιστοποιητικά εφαρμογής απεντόμωσης
  • πιστοποιητικά εφαρμογής μυοκτονίας
  • κατόψεις
  • άδειες φαρμάκων 
  • τιμολόγια
 
Την πληροφόρηση αυτή μπορείτε να την έχετε όλο το 24ώρο και 7 ημέρες την εβδομάδα για όλο το έτος μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας, το tablet σας, το κινητό σας.
 
 
 
 
 
 

Διαχείριση Αποβλήτων (επικίνδυνα - τοξικά)

ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ;

 
Όταν έχετε εργαστεί σκληρά για να καθιερώσετε τη φήμη και τις υπηρεσίες της επιχείρησης σας , το τελευταίο πράγμα που επιθυμείτε είναι η παρουσία εντόμων και τρωκτικών.
Στην AXIVEN ξέρουμε καλά τι σημαίνει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος . Μπορούμε λοιπόν να τεκμηριώσουμε και να πιστοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάλυψης με συνέπεια και με βάση τους συμβατούς κανόνες και τις βέλτιστες τεχνικές.
Διασφαλίστε την υγιεινή των τροφίμων και τη δημόσια υγεία κάνοντας τακτικούς ελέγχους σύμφωνα με τα πρότυπα και τις εγγυήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας. 
 
 
Χρησιμοποιούμε επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές. Και μιας και η ποιότητα δεν είναι κάτι που αποτελεί όρο ή υπόσχεση σε μία σύμβαση εμείς προσφέρουμε αποδείξεις !!!
Αν επιλέξετε τις υπηρεσίες μας θα ανακαλύψετε πως προσθέσατε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στο ενεργητικό της επιχείρησης σας. Στην ουσία συμπεριλαμβάνετε το έμπειρο προσωπικό μας στην ομάδα σας αλλά όχι και στη μισθοδοσία σας....και θα εκπλαγείτε με τα έξοδα που θα γλυτώσετε!!!!
 

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΩΡΑ;

 
 

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ Ή ΚΟΣΤΟΣ!!!

 
 
 
 
 
 

Διαχείριση και Βιοανακύκλωση Αποβλήτων

 
Επικίνδυνα απόβλητα θεωρούνται  τα απόβλητα τα οποία μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο  και το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό. 
Επικίνδυνα είναι τα χημικά απόβλητα (υπολείμματα) τα απορρυπαντικά , οι διαλυτές , οι κόλλες , τα λιπαντικά  και γενικότερα ότι υγρό στερεό ή αέριο είναι επιβλαβές  εφ όσον έρθει σε επαφή με αυτό ο άνθρωπος ή το περιβάλλον . Το περιβάλλον είναι ο φορέας ο οποίος απορροφά την όποια υλη επικινδύνων απόβλητων και εάν γίνει μη ορθή διαχείριση η υλη αυτή μέσα από την χλωρίδα και την πανίδα  μεταφέρεται στο πιάτο μας, άρα σε εμάς .  
 
Διαχείριση των επικινδύνων αυτών απόβλητων είναι εξειδικευμένη υπηρεσία απαιτεί μεγάλη γνώση και εμπειρία .  
 
Η εταιρία διαθέτει όλες τις εγκρίσεις και άδειες που απαιτεί η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφορικά με την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων . Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διαχείρισης  Επικινδύνων αποβλήτων του ΥΠΕΚΑ
 
 

 
Ζωικό υποπροϊόν (ΖΥΠ) θεωρείται το απόβλητο από την επεξεργασία του ζώου κατά την σφαγή του , την φυλετοποίηση ( αφαίρεση κόκαλου)  του την τυποποίηση του (Συσκευασία σε λουκάνικο, σε ζαμπόν , κλπ ) .
Η όλη αυτή διαδικασία της τυποποίησης του προϊόντος έχει τον κίνδυνο του να λήξει αυτό το προϊόν , να αλλοιωθεί , να κριθεί δηλαδή ακατάλληλο για τον άνθρωπο . Η εταιρία αναλαμβάνει να συλλέξει αυτά τα ληγμένα προϊόντα να τα διαχειριστεί με ορθό τρόπο έτσι ώστε να μην βρεθούν στο πιάτο μας. Η Ίδια υπηρεσία προσφέρεται σε φυτικά προϊόντα ( Φακές, ρύζι , μακαρόνια, ζύμες κλπ )όπου έχουν αποσυρθεί από την αγορά για λόγους λήξης τους . Η εταιρία αναλαμβάνει την όλη αυτή διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα αυτά δεν θα βρεθούν εκ νέου στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα , προστατεύοντας την υγεία του καταναλωτή .